YAŞA GÖRE CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?


YAŞA GÖRE CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Hiçbir şey aynı kalmaz, cildiniz de bu konuda istisna değildir. Bugün aynada gördüğünüz yüz belki de 10 yıl önce gördüğünüz yüzden farklıdır. Basit ve akıllı sağlık ve cilt bakımı stratejileriyle her yaşta harika görünebilirsiniz.
YAŞAM AŞAMALARI

Ergenlik Çağı

Bu dönemde cilt gücünün zirvesindedir… sıkıdır, elastikidir ve rengi düzenlidir. Fakat pek çok genç insan yağ ve lekelerden şikayetçidir. Uzun yıllar belli olmasa da bugün oluşan hasar yaşlanınca açıkça ortaya çıkar. Gençleri hemen şimdi ciltlerine iyi bakmaları için teşvik edin, öyle yaparlarsa genç görünen cilt daha uzun ömürlü olacaktır.

Ergenlik Çağı İçin Öneriler

UV ışınlarından kaçının ve SPF 15 içeren ürünler kullanın. Cilt bakımını bir alışkanlık haline getirin. Sabah ve akşam temizleme, tonikleme ve nemlendirme bu bakıma dahildir. Yağ kontrol ürünlerini kullanın.

20’li yaşlar

Cilt hücreleri çok hızlı bir şekilde kendini yeniler, genellikle düzgün ve ışıltılı bir cilt görülür. Artı cilde
elastikiyetini veren kolajen ve elastin sıkı ve boldur. Gençlik ışıltısını sürdürmek için mümkün olduğu kadar uzun bir süre cildi korumak esastır.
16 yaşında işe yarayan yağ kontrol ürünleri bu yaşlarda uygun olmayabilir ve cildi çok fazla kurutabilir. Bir cilt testi yapın ve uygunsa nemlendirici kullanın.

20’li Yaşlar İçin Öneriler

UV ışınlarından kaçının ve SPF 15 içeren ürünler kullanın. Sabah ve akşam cildinizi temizleyin, tonikleyin ve nemlendirin. Cildin pürüzsüz ve elastiki kalmasına yardımcı olmak için nemlendirici kullanın.

30’lu yaşlar

Zaman değişiyor, cildiniz de değişiyor. Yaşlanma, mesleki stresler, hamilelik hepsi cildinizde önemli değişikliklere yol açar. Göz ve ağız çevresinde birkaç ince çizgi, cilt renginde bazı kayıplar ve hatta yetişkin aknesi bunlardan bazılarıdır.
30’lu yaşlar cilt yenilenmesinin yavaşlamaya başladığı yıllardır. Bu, cildin matlaşmasına ve düzgün
olmayan cilt rengine yol açar.

30'lu Yaşlar İçin Öneriler

Doğal cilt yenileme sürecinin hızlanmasına, cilt renginin düzelmesine ve hatta ince çizgilerin görünüşünün azalmasına yardımcı olmak amacıyla cilt yenileme ürünlerinden kullanın.

40’lı yaşlar

Daha derin kırışıklar ve daha az elastikiyet ve cilt sıkılığı bu yılların en çok görülen özellikleridir. Bunlar iki ana nedene dayanır – yıllarca UV ışınlarına maruz kalma ve azalan estrojen miktarı. Bu faktörler birlikte cildin alt destek yapısını aşındırır ve nem tutma yeteneğini engeller.

40'lı Yaşlar İçin Öneriler

Daha fazla nemlendirme kabiliyeti olan temizleyiciler,  tonikler ve nemlendiriciler, cildi yatıştıran ve koruyan zengin kremler kullanmalısınız. Yavaşlayan cilt yenilenme sürecini telafi etmek için cilt yenileme ürünlerini daha sık uygulayın.
Kırışıklıklarla savaşmak, cildin renk tonu ve nem dengesini düzenlemek için en iyi zaman geceleridir. Uyurken cilt kendini yenilemeye çalışır. İyi bir gece kremi ya da losyonu cildin bu gece çalışmalarını destekler.

50’li ve daha ileriki yaşlar

Günümüzün sağlıklı yaşam tarzları ve insan ömrünün uzaması sonucunda 50 yaşında daha yeni başlıyorsunuz demektir. Cildiniz söz konusu olduğunda bazı değişiklikler beklemelisiniz. Hayatınızın bu
aşamasında alt hücreler yassılaşmaya başlar, bu da cildin inceleşmesine yol açar. Daha düşük düzeydeki kolajen ve elastin cildin daha alt katmanlarıyla etkileşip birleşerek değişikliklere yol açar ve cildin sarkmasına neden olurlar. Ve pek çok kadın daha kuru bir ciltle karşı karşıya kalır. Menopozdan kaynaklanan hormonal değişiklikler ve/veya güneş hasarı sonucu çoğu zaman koyu lekeler çoğalır.

50'li Yaşlar İçin Öneriler

Aydınlatıcı ürünler kullanımı, problemli bölgeleri iyileştirir ve ve daha aydınlık ve eşit bir cilt tonunun oluşmasına yardım eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder