KONTROL EDİLEMEYEN Yaşlanma nedenleri


KONTROL EDİLEMEYEN Yaşlanma nedenleri 

Güneş Işığını Kontrol Edemezsiniz:

Her gün güneşin doğması gerçeğini kontrol edemezsiniz.
Fakat güneşte kalma konumunuzu kontrol edebilirsiniz. SPF 15 UVA/UVB koruması içeren
cilt bakım ürünleri kullanarak zarar veren UV ışınlarına karşı cildinizin korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Hava Durumunu Kontrol Edemezsiniz
Havayı – nemi, nem eksikliğini, rüzgarı ve yağmuru - kontrol edemezsiniz. Fakat açık havada kalan cildinize nasıl bakacağınız sizin kontrolünüz altındadır.

Nem, rutubetli hava cildin "ıslak" hissedilmesine yol açar. Uygun temizleme ile bakteri faaliyetlerini durdurmanız gerekir.
Çok kuru, nemsiz hava, yoğun soğuklar, uçak kabinleri ve pek çok iç mekan cildin nemini alır. Bolca su için ve cildi, özellikle yağ bezeleri bulunmayan dudakları ve elleri nemlendirici ürünler ile koruyun.

Hormonları Kontrol Edemezsiniz
Hormonların vücudunuza etkisini kontrol edemezsiniz. Fakat muhtemelen meyve ve sebzeleri beslenmenize dahil ederek akıllı bir beslenmeyle, stres yönetimi ile, egzersizle ve alkol tüketimini, kafein alımını azaltmak ve sigara içmemek gibi diğer sağlıklı tercihlerle genel sağlık durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

Toksinleri Kontrol Edemezsiniz
Toksinlerin varlığını, endüstriyel kirleticileri ve çevrenizdeki (kent, ev, ofis) diğer tahriş edici
etkenleri kontrol edemezsiniz.
Fakat bunlarla temas derecenizi ve nasıl korunacağınızı kontrol edebilirsiniz. Çevresel toksinlerin etkisini dengelemek için sakinleştirici, yatıştırıcı temizleyicileri ve diğer cilt ürünlerini tercih edin.

1 yorum: