RENK NEDİR?


RENK NEDİR?

Benzersiz güzelliğinizi gerçek anlamda desteklemek için doğru makyaj malzemesini seçmek çeşitli faktörlere bağlıdır. Cilt renginiz, saç renginiz, göz renginiz, cildinizin durumu ve yaşam tarzınız bunlara dahildir. Fakat doğrusunu söyleyelim: nasıl her gün aynı sandviçi yemek çok sıkıcı olabilirse aynı makyaj renklerini kullanmak da insana sıkıcı gelebilir!

Makyaj malzemesi seçerken, giyim ve dekor seçerken olduğu gibi renk teorisi konusunda biraz bilgi sahibi olmak faydalıdır.

Renkle İlgili Temel Bilgiler

Aşağıdaki üç renk kategorisini keşfedin ve renklerin nasıl ortaya çıktığını öğrenin.


Ana (Birincil) Renklerana renkler kırmızı, sarı ve mavidir. Bunlar başka renklerle karıştırılarak ya da kombinasyon yapılarak oluşturulamayan üç pigment renktir.

İkincil Renkler iki ana renk karıştırılarak elde edilir. Tüm diğer renkler bu üç ana renkten türetilir. Kırmızı ve sarı renklerin karışımı portakal rengini oluşturur; sarı ve mavi yeşili; kırmızı ve mavi menekşeyi oluşturur.

Üçüncül renkler bir temel renkle bir ikincil rengin karışmasıyla elde edilir. Mavi ve menekşe karışınca menekşe mavisi olur. Üçüncül renkler renk yelpazesinde bir temel renkle onun bitişiğindeki ikincil rengin eşit oranda karışımı sonucunda elde edilir. Altı üçüncül renk sarı-portakal, kırmızı-portakal, kırmızı-menekşe, mavi-menekşe, mavi-yeşil ve sarı-yeşildir. Siyahı unutmayalım – Herhangi bir renge siyahı eklemek o rengi koyulaştırır, parlaklığını alır.  herhangi bir renge beyazı eklemek de bu kez rengi açarak parlaklığı azaltır. Bu basit kombinasyonlar milyonlarca farklı rengin temelidir.

Renkler; sıcak, soğuk ve nötr olarak üç gruba ayrılır.

Sıcaklar – egemen sarı renkleri içerir, şeftali, portakal, kahverengi ve pas gibi sonbahar renkleri bu gruba girer.
Soğuklar– birincil mavi renkleri içerir, morların çoğu, pembeler, griler ve elbette maviler bu gruba girer.
Nötrler – sıcak ve soğuk renklerin dengeli bir karışımını içerir, bu nedenle iki kategoriye de girmezler. Bunlar pek çok insanın giydiği renklerdir – kahverengimsi-gri, pembemsi-kahverengiler vb.

Makyaj söz konusu olduğunda kesin kurallar yoktur. Fakat en uyumlu görünümler için soğuk renklerle sıcakları yüzünüz üzerinde karıştırmayın – kontrast çok fazla olur. Eğer sıcak bir kahverengi göz renk paleti seçerseniz, sıcak renkli bir rujla tamamlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder