KONTROL EDİLEBİLEN yaşlanma nedenleri


KONTROL EDİLEBİLEN yaşlanma nedenleri

Ne yediğiniz
Uzmanlar aşağıdaki maddelerde mutabık kalıyor:
İçinde lif olan pişmiş sebzeleri, pişmemiş sebzeleri, meyve ve gerçek yulaf ezmesi gibi tam tahılları her gün tüketin. Bu yiyecekler sindirimi ve tüketimi tutarlı duruma getirir. Bu, cildin sağlığı ve güzelliği için olduğu kadar genel sağlık için de önemlidir. 

Stresle nasıl başa çıkacağınız
Stres cildin sağlığı ve görünüşü açısından önemli bir sorundur. Stres vücudun geri kalan bölümlerinin işleyişi ve etkinliği açısından da sorun yaratır. Stres adrenal bezelerinin kan dolaşımına güçlü kimyasallar salgılamasına yol açar. Bu kimyasalların çok fazlasının çok sıkça salgılanması adrenalin tükenmesine yol açar. Bu adrenalin tükenmesi yaşımıza göre görünüşümüzü önemli ölçüde etkiler.


Stresi nasıl yöneteceğimiz konusunda gerçekten
yüzlerce teori, yaklaşım ve fikir var. Fakat…

Bizler alışkanlıklarla yaşayan varlıklarız ve bazı şeyleri tekrarlamak sakinleştirici olabilir. Düzenli bir program yapmak yaşamın daha yönetilebilir, daha az rastlantısal ve daha az kaotik duruma gelmesine yardımcı olabilir.

Gülün. Yalnızca eğlenceli bir şeyler yapmak
amacıyla arkadaşlarınızla mümkün olduğu kadar sık bir araya gelin. Kahkaha vücudun endorfin adı verilen doğal bir uyuşturucu salgılamasına neden olur.Endorfin, kortizona, adrenaline ve stres sırasında vücutta salgılanan ve kalp çarpmasına yol açan "ya dövüş ya kaç" türü diğer kimyasallara saldırır.

Ne kadar uyuduğunuz
Uzmanlar çoğumuzun uykusuz kaldığımızı söylüyorlar.
Vücudumuzun tam olarak kaç saat uykuya ihtiyacı olduğu kişiden kişiye değişir fakat pek çok insan için her gece 7-8 saat uyku gereklidir. Eğer sürekli olarak daha az uyuyorsanız sağlığınız – ve elbette davranışlarınız – bundan muzdarip olacaktır.Her gece yatağa aynı saatte girmeye çalışın.

Toksik maddeler
Sigara içmek, aşırı alkol ve bazı ilaçlar cildin erken yaşlanmasına neden olabilir. Sigara dumanı ve alkol cildi besin öğelerinden ve oksijenden yoksun bırakır. Bu da zararlı serbest radikal oluşumuna yol açar, kolajen ve elastin liflerini zayıflatır. Bunun sonucunda ciltte erkenden kırışıklar görülür.

Kontrolü ele almaya hazır mısınız?
Cildinizi etkileyen faktörleri öğrenerek, alışkanlıklarınızda ve yaşam tarzınızda akıllı değişiklikler yaparak cildinizin en zorlu düşmanlarını kontrol edebilir hatta bazı durumlarda onları yenebilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder