Neden iyi beslenmeliyiz?


Neden iyi beslenmeliyiz?

         Dünya nüfusunun önemli bir bölümü sadece beslenme programlarını geliştirerek daha canlı, daha enerjik ve optimum sağlıklı yaşayabilirler. Beslenme destek ürünleri, düzenli sağlıklı beslenme rejimlerinin yerine bir seçenek olmasa da, uygun şekilde, tamamlayıcı temel besleyici kaynakları sunabilirler.

           

“Beslenme şekli, yiyeceklerin yanında beslenme destek ürünleri ile  beslenme rejimi geliştirerek güçlendirilebilir.” Word Healt Organisation, European Series Publication No 96, 2004

            Yedikleriniz yaşamınızı belirler”
            İyi yiyeceklerle beslenmek uzun vadede sağlığınız açısından yapabileceğiniz en iyi yatırımdır. İyi beslenmek hem optimum sağlığı hem artan fiziksel ve zihinsel faaliyet kapasitesini destekler. Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek vücudumuzun optimum sağlığına kavuşmasına ve vücut sağlığının korunmasına katkıda bulunarak, beslenmeyle bağlantılı hastalık riskini azaltabilir.

            Optimum sağlık için sihirli bir formül yoktur ama düzenli egzersiz, dinlenme ve dengeli beslenme gibi temel bileşenler bunun için yardımcı olabilir.

            Dengeli Beslenme ilkesi konusunda anlamamız gereken ilk şey; değişik gıdaların (iyi bilinen esensiyal makro ve mikro-besleyicilere ek olarak) değişik yararlı bitkisel besleyiciler (bitkilerde vitamin ve mineraller dışında bulunan kimyasallar veya bileşikler) içerdiği gerçektir.

            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder